Pressad ciabatta

 
Picknicksäsongen verkar synnerligen vara över för i år, men för andra slags utflykter där en liten matsäck skulle sitta fint, kanske i svampskogen, under bilfärden eller så småningom i skidspåret, vill vi tipsa om en smarrig macka.
 
Exempel på ingredienser (mängd efter tycke):
Ciabatta
Pesto
Chorizo
Rökt kalkon
Vällagrad ost
Mozzarella
Basilika
Feferoni
Olivolja
 
 
Gör så här:
Dela brödet på mitten och bred ut rikligt med pesto på underdelen.
 
  
Fortsätt sedan att fylla på lager för lager med chorizo, kalkon, ost, mozzarella, basilika och feferoni. 
 
 
 
 
 
Ringla olivolja på den övre brödhalvan och lägg den som ett lock på den andra brödhalvan med allt pålägg. 
 
 
 
Pressa till brödet och slå in den med gladpack, dra åt ordentligt. Lägg in brödet i kylen och lägg på något tungt för att pressa brödet i några timmar, helst över natten men minst i 4-5 timmar, innan du tar ut den och skär upp den för servering, eller för att packa ner i picknickkorgen.
 

Kommentera här: