Pumpasoppa med pilgrimsmusslor och varm halloumimacka

1 liten pumpa tex butternut squash, ca 1 kg (den på bilden vägde 850 g)
2 svenska trädgårdsäpplen
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk rökt paprikapulver
6 dl vatten
1,5 eko grönsaksbuljongtärningar
2 dl eko vitt vin
Salt
Några droppar tryffelolja
Ca 8 pilgrimsmusslor
En skvätt ctron

Skala och skär i pumpan, äpplena, löken och vitlöken i bitar. Det är inte alls noga hur det ser ut, allt ska mixas sedan ändå. Krydda med paprikapulver och fräs allt i stor kastrull på hög värme i ca 10 min. När det börjat bli lite gojsigt, tillsätt vatten, buljong och vin. Låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20-30 min.

Rosta under tiden pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna (och inte brända som mina blev).

När soppan kokat klart, mixa den med stavmixer eller i matberedare.

Smaka av med salt och några droppar tryffelolja. Var försiktig så att du inte tar för mycket av tryffeloljan!
Trä upp pilgrimsmusslor (typ 2 per portion) på grillpinnar och halstra snabbt (några sekunder på varje sida) i lättoljad och het stekpanna.
Häll upp soppan i en djup tallrik, strö över de rostade pumpakärnorna och lägg på pilgrimsmusslorna. Pressa på några droppar citron.
Varm halloumimacka (4 portioner)
4 brödskivor t ex ciabatta
1 halloumi
Ett par skedar strimlad soltorkad tomat
En näve ruccola
1 liten rödlök i skivor
Stek brödskivorna gyllenbruna i lite olivolja. Skiva en halloumi och stek gyllenbrun. Montera mackan med halloumi, strimlad soltorkad tomat, ruccola och skivad rödlök.

skriven
Så gott det är med butternut soppa :)