Pumpasoppa med pilgrimsmusslor och varm halloumimacka

 
Vi på Friendsfood ÄLSKAR pumpasoppa, inte minst på grund av alla sätt man kan variera den på! Testa chili eller ingefära för lite sting, en bas på kokosmjölk för en rundare smak eller varför inte en god bit ädelost? Eller gör som här, lyxa till vardagskvällen med pilgrimsmusslor och en touch av tryffel! Soppan och pilgrimsmusslorna är riktigt mättande, men som dom feeders vi är slängde vi även ihop en varm halloumimacka för att inte riskera att någon nygymmad familjemedlem skulle gå otillfredsställd.
 
Pumpasoppa (4 portioner)

1 liten pumpa tex butternut squash, ca 1 kg (den på bilden vägde 850 g)

2 svenska trädgårdsäpplen

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

0,5 tsk rökt paprikapulver

6 dl vatten

1,5 eko grönsaksbuljongtärningar

2 dl eko vitt vin

Salt

Några droppar tryffelolja

Ca 8 pilgrimsmusslor

En skvätt ctron

 
Kärna ur pumpan, lägg kärnorna i vatten och ställ åt sidan så länge.

Skala och skär i pumpan, äpplena, löken och vitlöken i bitar. Det är inte alls noga hur det ser ut, allt ska mixas sedan ändå. Krydda med paprikapulver och fräs allt i stor kastrull på hög värme i ca 10 min. När det börjat bli lite gojsigt, tillsätt vatten, buljong och vin. Låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20-30 min.


Rosta under tiden pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna (och inte brända som mina blev).
 

När soppan kokat klart, mixa den med stavmixer eller i matberedare.
 

Smaka av med salt och några droppar tryffelolja. Var försiktig så att du inte tar för mycket av tryffeloljan!

Trä upp pilgrimsmusslor (typ 2 per portion) på grillpinnar och halstra snabbt (några sekunder på varje sida) i lättoljad och het stekpanna. 

Häll upp soppan i en djup tallrik, strö över de rostade pumpakärnorna och lägg på pilgrimsmusslorna. Pressa på några droppar citron.

 

Varm halloumimacka (4 portioner)

4 brödskivor t ex ciabatta

1 halloumi

Ett par skedar strimlad soltorkad tomat

En näve ruccola

1 liten rödlök i skivor

Stek brödskivorna gyllenbruna i lite olivolja. Skiva en halloumi och stek gyllenbrun. Montera mackan med halloumi, strimlad soltorkad tomat, ruccola och skivad rödlök. 

1 Ljuvliga Drömmar:

skriven

Så gott det är med butternut soppa :)

Svar: Eller hur, man får inte nog!
Friendsfood

2 Josefin Sjö:

skriven

Ser jättegott ut!

Svar: Både jättegott och jättelätt! Det är bara att testa :-)
Friendsfood

Kommentera här: