Vegetarisk curry med chapati (indiska flatbröd)

 
Det här var by far det godaste jag ätit på tre veckor (sedan jag började detoxa alltså)! Rustik, kryddig, doftande, indisk mat som fyller magen minst lika väl som "vanlig" mat. Ny favorit på matsedeln hemma hos oss så den måste självklart upp på bloggish! Brödet är godast nystekt med curryn kan man med fördel göra en dubbel sats av och frysa in.
 
Indisk currygryta (4 pers)
1 aubergine (i bitar)
2 morötter (i bitar)
1 gul lök (hackad)
1 vitlöksklyfta (hackad)
1 grön färsk chili (hackad)
3 msk olivolja
1 msk curry
2 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1,5 dl röda linser
Örtsalt efter smak och tycke
 
Bryn lök och grönsaker. Krydda. Häll på tomater och kokosmjölk och koka upp. Tillsätt linserna och koka i 20 minuter. Smaka av och krydda eventuellt mer (mina mått är inte exakta utan endast en uppskattning av vad jag rörde ner).
 
Ursprungsreceptet kommer härifrån.
 
Chapati (8 flatbröd)  
2,5 dl bovetemjöl
1 stor kokt och mosad potatis
1 krm Himalayasalt
En liten skvätt kallpressad rapsolja/olivolja
Lite vatten (2-3 msk) tills det binder ihop sig
 
Blanda ihop allt till en smidig deg och låt vila övertäckt i 30 minuter. Gör 8 bollar och tryck ut med fingrarna på ett mjölat bakbord. Kavla försiktigt ut tunna rundlar med hjälp av en mjölad kavel. Stek i torr stekpanna i några minuter på båda sidor tills de är färdiga.
 
Ursprungsreceptet kommer härifrån.
 

Kommentera här: