Vegetarisk curry med chapati (indiska flatbröd)

Indisk currygryta (4 pers)
1 aubergine (i bitar)
2 morötter (i bitar)
1 gul lök (hackad)
1 vitlöksklyfta (hackad)
1 grön färsk chili (hackad)
3 msk olivolja
1 msk curry
2 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1,5 dl röda linser
Örtsalt efter smak och tycke
Bryn lök och grönsaker. Krydda. Häll på tomater och kokosmjölk och koka upp. Tillsätt linserna och koka i 20 minuter. Smaka av och krydda eventuellt mer (mina mått är inte exakta utan endast en uppskattning av vad jag rörde ner).

Chapati (8 flatbröd)
2,5 dl bovetemjöl
1 stor kokt och mosad potatis
1 krm Himalayasalt
En liten skvätt kallpressad rapsolja/olivolja
Lite vatten (2-3 msk) tills det binder ihop sig
Blanda ihop allt till en smidig deg och låt vila övertäckt i 30 minuter. Gör 8 bollar och tryck ut med fingrarna på ett mjölat bakbord. Kavla försiktigt ut tunna rundlar med hjälp av en mjölad kavel. Stek i torr stekpanna i några minuter på båda sidor tills de är färdiga.

