Fruktsalsa

Nu har jag snart klarat av tre veckors detox, det vill säga kost utan mejerier, kött, socker, gluten, alkohol, nikotin, koffein och så vidare. Vad som blir kvar? En massa göttiga grönsaker, frukt, bönor, kryddor, nötter med mera. Jag har ärligt talat inte känt mig särskilt hungrig eller sugen på onyttigheter (förutom på rödvin i fredags kväll - det var olidligt, men jag höll ut och är sjukt stolt över det). Det har så klart hjälpt att jag har lagt ner otroligt mycket tid på att planera, handla och laga alla mina måltider och varit noga med mellanmål för att undvika den där monsterhungern som gör det så lätt att bara slita upp en chipspåse och vräka i sig. Men ärligt, det känns så himla bra att bara äta ekologiska och nyttiga råvaror (inget processat går in i min kropp). Godis, pizza, pommes, chips, läsk och annat som jag annars suktar efter lockar inte alls. Allt jag kan tänka på är hur mycket skit det innehåller och blir typ äcklad istället för sugen. Trodde aldrig jag skulle känna så för jag brukar inte vara så picky med mat. Jag är glad att jag gav detta en chans och kommer garanterat fortsätta äta mycket veganskt och raw food även efter mina 30 dagars detox. Man kanske kan köra 80/20 så att man får unna sig nåt gott ibland. Vissa saker som bröd, ost och vin skulle jag aldrig kunna utesluta ur mitt liv! Jag har insett att man kan vara livsnjutare och nyttig på samma gång!
Här kommer ett tips på en nyttig måltid - en smakrik salsa som du kan äta som den är eller gärna med något grillat tillbehör.

Ingredienser (4 portioner)
Blodapelsiner (jag hade 6 st pyttesmå så typ 3 st normalstora blir nog bra)
250 g jordgubbar
1 mogen, gul mango
1 kruka koriander
1/2 kruka mynta
1 st grön chili
2 st vårlökar
1 lime
Himalayasalt
Nymalen svartpeppar
Skala och filéa apelsinerna. Skala och skär mangon i bitar. Skölj och skär jordgubbarna i bitar. Hacka de färska örterna, löken och chilin. Lägg allt i en skål och pressa över lime. Salta och peppra.
Servera med grillade grönsaker, grillad halloumi, kyckling eller kött.
