Lax i ugn med edamamesallad och wasabi- och citronkräm


Wasabi- och citronkräm

2 dl crème fraiche
skalet från 1 citron
saften från 1/2 citron
1 tsk Himalayasalt
Häll crème fraichen i en liten bunke och vispa med elvisp till den är riktigt fast. Tillsätt salt, wasabi, citronskal och saft och blanda ihop. Ställ i kylen.
Edamamesallad

1 st äpple
1 liten fänkål
1 msk japansk soja (jag använder tamarisoja därför att den är nyttigare än traditionell japansk soja)
3 msk kallpressad citronolja
svartpeppar
Skala och tärna äpplet. Lägg tillsammans med sojabönorna i en bunke. Skölj, ansa och skär fänkålen med en mandolin i lövtunna skivor. Blanda ner i salladen och ställ i kylen tills servering.
I en ny bunke, rör ihop soja, olja och svartpeppar. Blanda inte ner dressingen i salladen förrän det är dags för servering!
Servera salladen och krämen till en bit lax.