Lax i ugn med edamamesallad och wasabi- och citronkräm

 
För en tid sedan var jag hemma hos min vän Pernilla på middag. Hon bjöd på en himla god och fräsch asieninspirerad måltid och ni vet, "if you love it, share it"! Pernilla har för övrigt precis ått en liten bebis - stort grattis till dig önskar Friendsfood!
 
 
 
Wasabi- och citronkräm
2 msk wasabi (en liten tub)
2 dl crème fraiche
skalet från 1 citron
saften från 1/2 citron
1 tsk Himalayasalt
 
Häll crème fraichen i en liten bunke och vispa med elvisp till den är riktigt fast. Tillsätt salt, wasabi, citronskal och saft och blanda ihop. Ställ i kylen.
 
Edamamesallad
200 g edamame (gröna sojabönor) utan skal
1 st äpple
1 liten fänkål
1 msk japansk soja (jag använder tamarisoja därför att den är nyttigare än traditionell japansk soja)
3 msk kallpressad citronolja
svartpeppar
 
Skala och tärna äpplet. Lägg tillsammans med sojabönorna i en bunke. Skölj, ansa och skär fänkålen med en mandolin i lövtunna skivor. Blanda ner i salladen och ställ i kylen tills servering.
 
I en ny bunke, rör ihop soja, olja och svartpeppar. Blanda inte ner dressingen i salladen förrän det är dags för servering!
 
Servera salladen och krämen till en bit lax.

Kommentera här: