Ghormeh sabzi (fuskversionen)


Ghormeh sabzi är en populär gryta på kött och örter (sabzi) som ofta sägs vara Irans nationalrätt. Om ni gillar den får vi försöka att lägga upp recept på hur man tillagar den från grunden!
Ingredienser för 4 pers
500 g kött (helst lamm och gärna med ben men jag använde benfritt nötkött eftersom det var vad jag hade hemma)
1-2 hackad gul lök
1/2 dl kallpressad ekologisk rapsolja
Himalayasalt
1 burk ghormeh sabzi
Gör så här:
Skär köttet i bitar och bryn med lök och salt i olja en stor gryta. Beroende på mängden kött och storleken på grytan kan du behöva bryna köttet i omgångar, så att det inte börjar koka. Fyll sedan på med vatten så att det täcker köttet och låt sjuda tills köttet är mört, ca 1,5 tim.


Häll i burkens innehåll och ev ett par dl vatten. Koka upp.

Servera med basmatiris och en klick fet yoghurt.
skriven
Hejsan
Var köper jag burken ...bor i hyltebruk Halland