Tabbouleh

Tabbouleh är relativt enkelt att tillaga, men man blir snabbt uttråkad av att hacka persiljan, därför var det extra tur att min kusin va på besök och hjälpte mig med det i helgen. Tack Alice!
Ingredienser
En stor knippe storbladig persilja
2-3 tomater
1/2-1 dl finmald burgul
1-2 gul- eller rödlök
1-2 citroner
Salt
Stark och söt paprikapulver
Hackad färsk mynta eller torkad mynta
Olivolja
"Plocka" persiljebladen och lägg de i en stor bunke.
Fyll på med vatten och låt sand och annat sjunka ner i bunken.
Häll av vattnet och gör om processen en gång till, eller tills persiljebladen är rena.
Hacka tomaterna fint och blanda med bulgur. Låt stå en stund så att bulgurn drar till sig tomatens vätska.
Hacka löken fint och blanda med tomaterna och bulgurn.

Hacka den sköljda persiljan så fint som möjligt och blanda med resten av grönsakerna.
Smaksätt med salt, paprikapulver, mycket mynta, pressad citron och rikligt med olivolja (snåla inte på citronen och olivoljan ;))
Enjoy!
skriven
Anytime Nido!