Buffalo wings


Ni som känner mig vet att jag älskar buffalo wings och speciellt TGI Friday's buffalo wings. Jag har testat olika ställen och trots att TGI Friday's inte har mat i toppklass så är deras vingar jättegoda. 
Anyhow, när jag i somras hade fått Frank's red hot sauce av min kusin, som varit på semester i U.S.A, tänkte jag att jag skulle ge mig på att göra egna vingar. Det tog bara 6 månader tills jag verkställde den tanken :p
Jag improviserade lite här men vingarna blev jättegoda och nästan i samma klass som Friday's.

Ingredienser (snacks för 4 personer)
1 paket (ca 1 kg) färska kycklingvingar
1 flaska Frank's red hot wings sauce (hittas i välsorterade affärer som har en amerikansk hylla, går annars att ersätta med tabasco eller annan stark chilisås)
Ca 2 dl mjöl
Ca 2 msk smör
Rapsolja att fritera i
Salt
Paprikapulver/cayennepeppar 
Skölj och dela kycklingvingarna i två delar med en bra kniv. Tänk på att inte använda samma kniv och skärbräda till annat än kycklingen.

Lägg kycklingvingarna i en genomskinlig plastpåse och häll i lite av såsen och salt i påsen. Skaka tills samtliga bitar täckts av såsen. 

Låt kycklingvingarna marineras i ca en halvtimme. Ju längre tid de marineras desto godare blir de.

Blanda ca 2 dl mjöl och paprika/cayennepeppar i en bunke.

Vänd kycklingvingarna i mjölblandningen.

Värm på en panna med rapsolja och fritera vingarna tills de får en gyllenbrun yta.

Smält ca 2 msk smör i 2 dl av den starka såsen. Jag valde att även ha i en tesked honung i såsen, men det är en smaksak.

Lägg kycklingvingarna på en tallrik med hushållspapper och låt de rinna av.

Ta bort pappret och häll över den starka såsen.

Spara lite sås vid sidan av för den som gillar vingarna extra starka.

Servera med guacamole, nachos och gurk- eller selleristavar.

Kommentera här: