Lussebullar med mandelmassa

Glad tredje advent hörni! Någon där ute som kommit i julstämning än?! Vi på Friendsfood hoppas på en vit jul, trots att det än så länge ser lite mörkt ut... Under tiden gör vårt bästa för att komma i stäming. Håll gärna utkik på bloggen efter juliga recept som kommer upp inom kort!
 
I går blev det så klart lussebullsbak, detta år med en liten twist. Vi fyllde våra bullar med mandelmassa, vilket gör dem lite saftigare än vanliga lussekatter.
 
Gör en vanlig lussebullsdeg, till exempel detta
 
När degen är färdigjäst, dela den i två bitar. Kavla ut en deg i taget på ett mjölat bakbord till en tunn rektangulär platta (ca 40x30 cm) och pensla med smält smör. Strö ut 200 g (per platta) riven mandelmassa (ett tips är att frysa den först så blir det lättare att riva) och kardemumma. Rulla ihop och skär i ca 2 cm breda bitar. Lägg i formar och låt jäsa under duk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
 
 
 
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 8-10 min.
 

Kommentera här: