Kokosgranola


Så här hade de gjort (en större mängd på 1,5 liter):
5 dl fiberberikade havregryn
5 dl kokosflingor
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
2 dl grovhackade (hassel)nötter
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
2 dl flytande honung
1 msk vatten
3 dl blandade torkade frukt (t ex dadlar, fikon, tranbär, aprikoser, russin)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser utom frukten tills grynen börjar fästa ihop. Bred ut blandningen på två plåtar med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i ca 15-20 min, rör om efter halva tiden.
Skär frukten i mindre bitar och blanda med granolan när den svalnat. Förvara i tätförslutande burk eller häll upp i cellofanpåsar och sätt på fina etiketter för att ge bort i present.

(Originalreceptet kommer från Ica.)