Farmors pepparkaksrulltårta

Kakan:
3 ägg
1,5 dl socker
3/4 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor
Fyllning:
2 dl crème fraîche
1 dl fast lingonsylt
Lingonsylt:
2 dl frysta lingon
1/2 dl syltsocker
Gör så här:
Börja med lingonsylten om du vill göra den själv. Koka upp lingonen med lite vatten tills de mjuknat. Häll sedan ner sockret och koka under omrörning tills sylten tjocknat till sig, i drygt 10 min.

Sätt ugnen på 225 °C. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i resten av ingrediensena och blanda. Bred ut smeten i en långpanna med smörat bakplåtspapper (om du inte har silikonmattor).

Gädda längst ner i ugnen i 5-10 min. Det gäller att vaka noga under de sista minuterna. Kakan ska pösa upp och när den börjar lägga sig är den klar.

Inte så bra bild, men ni fattar!
Sockra ytan. Lägg på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på ett galler. Det gäller att lufta kakan så att den inte fastnar i pappret. Sockra även denna sida. Låt svalna.

Rör ihop fyllningen och bred ut den på den avsvalnade kakan. Rulla ihop. Om kakan ändå har fastnat i bakplåtspappret kan du rulla den i socker för att bättra på lagret. Vira in rulltårtan i plastfolie.

Förvara i kyl eller frys fram till servering. Skär upp i ca 2 cm breda bitar. Nu är det bara att mumsa i sig!