Myntasocker

 
 
Jag har fastnat för matbloggen Made by Mary som har så inspirerande inlägg. Där fick jag ett toppenbra tips på hur jag ska använda all mynta som jag hemma just nu, nämligen till myntasocker!
 
Så himla enkelt! Mixa bara lika delar socker och myntablad (ta bort stjälk) - alltså om du har 2 dl socker så tar du 2 dl myntablad - med en stavmixer eller i matberedare, till en grön massa. Myntan ska vara helt söndermixad. Har du en mortel går det också bra!
 
Du kan använda myntasockret på en gång, till exempel strö den över en citrussallad, röra ner en sked i tekoppen, blanda till en mojito, blanda ner i chokladkakesmeten eller doppa jordgubbar i den. Men om du tänker förvara den måste den först torka, för att den inte ska mögla! Sprid då ut myntasockret på bakplåtspapper och låt torka i ett dygn. Se till att separera klumpar så att allt socker torkar helt och hållet. Förvara sedan till exempel i glasburkar eller cellofanpåsar.
 
 

Kommentera här: