Rödbetsraggmunk med chèvre

 
I dag åkte jag och hälsade på farfar och farmor ute på landet och passade på att laga lunch till dem. Det blev vegetariskt igen och fick bra betyg. Rätten är en ren improvisation och jag har inga viktmått, så use your senses! Den angivna mängden är baserad på normalstora grönsaker, så det kan behöva justeras beroende på storleken på dina grönsaker. Det går självklart bra att byta ut/ta bort/lägga till andra grönsaker också!
 
Ingredienser för 4 pers
4 rödbetor
4 morötter
4 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 ägg
Ca 1/2 dl bovetemjöl
Salt & peppar
200 g getost
 
Gör så här
Riv grönsakerna och löken grovt. Blanda med ägg och krydda med salt, peppar ochevetuellt fler kryddor du gillar. Rör ner lite bovetemjöl i taget tills smeten får en lite fastare konsistens.
 
 
Klicka ut smeten till små plättar eller till en stor pannkaka i en stekpanna med upphättat matfett. Stek på båda sidor i flera minuter.
 
 
 
 Maten tillagades på den gamla vedspisen hos farfar och farmor.
 
Lägg upp på fat och smula över getost.
 

Kommentera här: