Mangoldröra


Min mamma lagade dolma (ifyllda grönsaker a la syrian style) härom dagen och hade lite mangold över. Hon rörde ihop de snabbt till en god mangoldröra som jag nu tänkte dela med mig.

Ingredienser
1/2 'knippe' mangold
1 vitlöksklyfta
2-3 msk sesampasta
1 citron
Salt
Spiskummin
 
 
Hacka mangolden i relativt små bitar (den jag gjorde blev lite för grov för min smak).


Lägg i de hackade stjälkarna i kokande vatten och låt koka i några minuter.
 
Addera bladen och koka tills de mjuknat något. Se till så att bladen inte kokar för länge.
 
Sila och låt kallna en stund.
 
Blanda mangold, pressad vitlök, sesampasta, citron och lite salt i en bunke. 
Smaka av och servera på en tallrik med lite kummin och olivolja som garnering.
Gott till kyckling/fisk/kött eller som dipp till pitabröd.

Kommentera här: