Sallad med äpple, bacon och ädelost

 
Jag har fått en hel påse med stora, fina äpplen från min farbrors trädgård som jag föröker göra slut på. Men vad gör man när burkar av äpplemos redan står uppradade i kylen och man inte kommer på fler varianter på äppelpaj? En matig sallad kanske?
 
Mängderna är väldigt ungefärliga, ta helt enkelt så mycket du själv tycker!
 
Ingredienser för 4 portioner:
2 pkt bacon
1 påse bladspenat
0,5 kruka bladsallad
2 äpplen
1 pkt (140 g) ädelost
1 påse pecan- eller valnötter
Ca 4 cm purjolök
1 pkt färska sugar snaps
 
Dressing:
4 tsk majonäs
1 msk olivolja
2 tsk honung
1 lime
Salladskrydda
 
Skärbaconstrimlorna i 5-6 bitar och stek knaprig. Skölj och dela bladspenaten och salladen grovt med händerna. Dela, skala och skär äpplet i bitar. Skär osten i bitar. Krossa nötterna lätt med händerna. Strimla purjolöken. Dela ärtorna på mitten. Alla ingrediender ska vara chunky, så dela och skär inte för smått. Blanda allt i en salladsskål. 
 
Lägg majonäsen i ett glas och häll på oljan i en tunn stråle samtidigt som du rör. Tillsätt honung och rör om. Smaksätt med salt, peppar och torkade örter eller din favoritsalladskrydda. Avsluta med att pressa i limejuice och rör om. Om du tycker att dressingen inte är tillräckligt lös så är det bara att hälla i mer olja och ev lime.
 

Kommentera här: