Sallad med äpple, bacon och ädelost

Mängderna är väldigt ungefärliga, ta helt enkelt så mycket du själv tycker!
Ingredienser för 4 portioner:
2 pkt bacon
1 påse bladspenat
0,5 kruka bladsallad
2 äpplen
1 pkt (140 g) ädelost
1 påse pecan- eller valnötter
Ca 4 cm purjolök
1 pkt färska sugar snaps
Dressing:
4 tsk majonäs
1 msk olivolja
2 tsk honung
1 lime
Salladskrydda
Skärbaconstrimlorna i 5-6 bitar och stek knaprig. Skölj och dela bladspenaten och salladen grovt med händerna. Dela, skala och skär äpplet i bitar. Skär osten i bitar. Krossa nötterna lätt med händerna. Strimla purjolöken. Dela ärtorna på mitten. Alla ingrediender ska vara chunky, så dela och skär inte för smått. Blanda allt i en salladsskål.
Lägg majonäsen i ett glas och häll på oljan i en tunn stråle samtidigt som du rör. Tillsätt honung och rör om. Smaksätt med salt, peppar och torkade örter eller din favoritsalladskrydda. Avsluta med att pressa i limejuice och rör om. Om du tycker att dressingen inte är tillräckligt lös så är det bara att hälla i mer olja och ev lime.
