Choklad- och kaffecupcakes

 
Förra helgen firade vi Halloween med en riktigt grym maskerad som vi planerat i veckor. Vi hade dekorerat lokalen från golv till tak med ballonger, vimplar och "blodiga" lakan och bjöd på godis, snacks och hembakade cupcakes. Receptet kommer från min favoritbakblogg Call me cupcake! Själva cupcakereceptet hittar ni där, men jag gjorde frostingen lite annorlunda, främst för att jag bakade 75 stycken och inte orkade följa måtten så noga. Tyvärr blev det väldigt stressigt precis innan de första gästerna kom så jag hann inte dekorera cupcaksen så fint, men trots det fick jag fick höra från så många att de var supergoda!
 
Choklad- och kaffefrosting till ca 30 cupcakes
400 g naturell färskost
250 g mörk choklad (jag tog hälften sjuttioprocentig fin choklad och hälften blockchoklad)
1 kopp espresso (eller blanda ut ca 2 tsk snabbkaffe i 0,5 dl hett vatten)
250 g (0,5 pkt) florsocker
2 tsk vaniljsocker
25 g smält smör
 
Alla ingredienser ska vara rumstempererade!
 
Dela och smält chokladen i mikron. Vispa färskost och smör med elvisp till en jämn smet utan lkumpar. Vispa ner vaniljsocker och florsocker och fortsätt tills smeten är jämn igen. Tillsätt kaffe och smält choklad. Vspa några minuter, typ 5, men inte för länge för då kan frostingen bli för lös eller skära sig. Se till att det smakar tillräckligt mycket kaffe, häll annars i lite till. Gör sedan inte som jag och bara smeta på frostingen lite slarvigt med en sked, utan ansträng dig lite och spritsa på frostningen så kommer det bli jättefint!
 
Jag dekorerar ofta mina bakverk med små vimplar och skyltar. Sök till exempel på "printable halloween cupcake toppers", välj något du gillar, skriv ut och klistra på en tandpetare. 

Kommentera här: