Kronärtskocka Lebanese/Syrian Style

Kokt kronärtskocka med citron- och vitlöksmarinad är bland de godaste och nyttigaste "snacksen" jag vet. Marinaden blandar man ihop ganska snabbt och det enda som kan ta lite tid är att koka själva  kronärtskockorna. Men det är definitivt värt väntan!
 
Ingredienser
1 kronärtskocka
Salt
 
Marinad
1/2-1 citron
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
paprikapulver (finns både stark och "söt". Välj efter eget tycke)
salt
 
Skär av stjälken på kronärtskockan och släng den. Skölj skockan och lägg den i en kastrull med rikligt med vatten. Häll i lite salt och låt koka. Eftersom kronärtskockan brukar flyta upp kan ni lägga en tallrik över som tyngd, så att hela skockan blir genomkokt. Låt koka i ca 40 min eller tills den blivit mjuk. Häll sedan av vattnet och låt den rinna av.
Blanda under tiden alla ingredienser för marinaden och smaka av med salt.
Lägg skockan i en djup tallrik eller en skål och ringla över marinaden medan den fortfarande är varm. Låt den dra lite i marinaden och servera.
Glöm inte det godaste av allt, när ni ätit "köttet" på bladen, nämligen kronärtskockshjärtat.
Mmm yummi!
 
1 Alexander:

skriven

Låter kanon!

Kommentera här: